Симулация на процеси

Ако искате да видите „сухата материя“ в учебниците в по-интересна светлина, то тогава не пропускайте да вземете участие в някой от събитията ни за симулация на процеси. Това е възможност за всеки студент да приложи в симулативна среда теоретичните си познания по процес в неформална обстановка. Участниците провеждат разпит на свидетели, изслушване на вещи лица, подготовка и представяне на обвинение и защита.

Дебати

Дебатът е дискусия по конкретна правна тема. Провежда се от две групи участници, всяка от които защитава позиция „за“ или „против“ дадена теза. Дебатът се води от модератор. Дебатирането  е умение, което не само развива критичното мислене, но също така позволява на студенти по право да разискват по актуални правни проблеми, да подобрят комуникационните си умения и да развият аналитичното си мислене.

 • Симулация на граждански процес
  Нашите членове имаха страхотната възможност да приложат на практика знанията и уменията си в симулация на граждански процес.
 • Дигиталното право в Европа – дебати
  По случай Денят на Европа ЕЛСА организира студентски дебати по актуални теми от сферата на дигиталното право.
 • Симулация на наказателен процес
  Процесът бе организиран около интригуващ казус по случая в Чернобил.
 • Академичен форум
  Кръжокът по МПП към Софийския университет, ELSA Bulgaria и Клубът на юриста „Теодор Пиперков” организираха събитие, посветено на академичното писане.
 • ELSA Bulgaria Human Rights Academy 2021
  ЕЛСА България и Посолството на Нидерландия в България си сътрудничиха в реализирането на проекта „Академия за човешки права 2021“. В това събитие взеха участие лектори от български и нидерландски университети (Утрехт, Грьонинген и Амстердам).

Copyright © 1989 - ELSA Bulgaria.All Rights Reserved