ЕЛСА България, като национален клон на най-голямата независима асоциация на студентите по право в света, насърчава дискусията и правната култура на младите юристи по отношение на правата на човека в съвременния свят. Именно затова ЕЛСА България и Посолството на Нидерландия в България се обединиха в тясно сътрудничество по проекта „Академия за човешки права 2021“.

Благодарение на подкрепата на Посолството на Нидерландия успяхме да осъществим този мащабен проект, в който участие взеха изтъкнати преподаватели от университетите в Утрехт, Грьонинген и Амстердам.

Поканени на академията бяха всички наши членове и приятели, като тя се състоя на 20-ти и 21-ри ноември в „Мисия23“. Академията беше разделена на три лекции и две работилници. Темите на събитието бяха тясно свързани с проблематиката на човешките права, но акцентираха върху съвременните ѝ аспекти. В първия ден на академията нашите гости от Нидерландия споделиха своя опит в работата им в сферите на медицинското право, правото на околната среда и дигиталното право.

Участниците ни се запознаха с актуалните аспекти на правото на здравословна околна среда и как то е гарантирано, на свободното слово в интернет среда и възможните му ограничения, а в интерактивната част на академията се включиха в работилница, посветена на медицинското право. Във втория ден работилниците бяха организирани около темите за личните данни и свободата на изразяване.

Участниците имаха възможността да дискутират върху ключовите предизвикателства на човешките права в тези сфери.

За да закрие подобаващо академията, ЕЛСА България организира коктейл, на който лектори и участници успяха да обменят опит и идеи с други мотивирани студенти, практикуващи юристи и университетски преподаватели!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 1989 - ELSA Bulgaria.All Rights Reserved