ELSA Legal Research Group

Вълнува ли ви възможността да участвате в научно изследване съвместно със студенти от цяла Европа? За последните 25 години организацията провежда проучване върху определена правна тема, в което проучване взимат участие студенти и млади изследователи. Целта е да се изследват практиките на възможно най-много държави по даден проблем, след което заключенията от изследванията да се публикуват в международно издание. Публикуваните издания може да видите тук.

Multilateral Legal Research Group on Protection of Cultural Heritage

Международната проучавателна група (LRG), посветена на опазването на културното наследство, е уникална възможност за студенти и млади изследователи да се сдобият със знания по една важна, но често пренебрегвана тема. Освен това е шанс да създадете контакти с колеги от Австрия, Белгия, Литва и Грузия. Заключенията от проучването се публикуват в официално издание.

Програма:

Кандидатстване за проекта – 16 януари – 10 февруари

Първи етап – 13 февруари – 20 март

Втори етап – 17 април – 8 май

Очаквано публикуване – Юни

Може да се запознаете с академичната рамка на проекта тук.

Запишете се за участие в проекта тук.

Отворени позиции: Национален изследовател (на английски), Национален технически редактор (на английски), Национален езиков редактор (на английски).

За допълнителни въпроси пишете на: academicactivities@bg.elsa.org


Форуми за писане

Съставянето на правни текстове е трудна задача, особено за обучаващите се. Много често студентите не знаят откъде да започнат, когато трябва да пишат. Затова отдел „Правно писане“ организира всяка година разнообразни лекции, които да дадат основни насоки на студентите. Освен теоретични лекции към ресора се организират и работилници, на които участниците да упражнят наученото. Не пропускайте да се включите в наш форум за писане, където ще се научите как се съставят научни статии по правен проблем, есета, жалби до държавни органи, проучвания и др.

Конкурси

Следете сайта и страниците ни в социалните мрежи, където ще научите за предстоящи конкурси по академично писане.

Copyright © 1989 - ELSA Bulgaria.All Rights Reserved