Новини

Събития, нови партньорства, новини от студентския свят и ЕЛСА новости.

НОВО ПАРТНЬОРСТВО

Имаме удоволствието да Ви споделим, че на 02.04.2021г. ЕЛСА България сключи партньорство с
Български център за нестопанско право-БЦНП
Български център за нестопанско право (БЦНП) работи за изработването на правна рамка и политики, с които да се подпомогне развитието на гражданското общество, гражданското участие и юридическите лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) в България. Фондацията постига това чрез множество дейности, сред които са законодателни инициативи в подкрепа на неправителствения сектор, обучения с цел повишаване на знанията в неправителствения сектор и предоставяне на правна подкрепа за ЮЛНЦ.
Въодушевени сме да работим съвместно по належащи въпроси свързани с правото, гражданското общество, развитието и подобряване работата на неправителствения сектор и човешките права. Убедени сме, че това е началото на едно дългогодишно партньорство изпълнено с много успехи и реализирани проекти.

АКАДЕМИЧЕН ФОРУМ

Заповядайте на съвместното събитие на Кръжок по международно публично право към Софийски университет “Св. Климент Охридски”, ELSA Bulgaria и Клуб на юриста “Теодор Пиперков”, посветено на академичното писане. Събитието ще се състои от две отделни части:
Първата част ще представлява поредица от лекции за разнообразни аспекти на научното писане, водени от видни специалисти в различни сфери на правото. Лекциите ще бъдат проведени онлайн и ще бъдат публични без да се изисква предварителна регистрация.
Във втората част всеки от вас ще може да напише своя разработка с помощта на нашите ментори. За целта е необходимо всеки, желаещ да участва, да се регистрира чрез следната форма за регистрация: https://forms.gle/XZGMmXWT3Zwv8Miu5
Крайният срок за записване е 31 май 2021г. Ще очакваме вашите готови разработки на имейл адрес callforpapers.su@gmail.com до 13 юни 2021г.

30 ГОДИНИ ЕЛСА БЪЛГАРИЯ

Честит 30-ти рожден ден, ELSA Bulgaria!
По случай навършването на 30 години от създаването на организацията (1990 г.-2020 г.) ELSA Bulgaria започва своя проект, в който ще информира своите членове за историята и развитието на организацията досега – чрез качване на документи, клипчета с алумните и още много други изненади! 🙂

Времето наистина лети… Представяме ви списанието на ELSA “Synergy” от 1993 г., на чиято корица е нашият любим Софийски университет! 
“Synergy” е списанието на членовете на ELSA, от което два пъти годишно се издават и разпространяват около 10 000 копия в повече от 350 юридически факултети и институции в цяла Европа.
“Synergy” представлява висококачествено издание, състоящо се от актуални теми, свързани както с ELSA, така и със законите. Списанието “Synergy” се фокусира върху различни въпроси, свързани с правата на човека, най-важните разработки на международно ниво, както и опита на членовете на ELSA, които посещават и организират събития. Статиите са написани от студенти, млади и опитни юристи, както и от представители на академичните среди.

НОВО ПАРТНЬОРСТВО

Имаме удоволствието да споделим, че днес – 27.10.2020, между ЕЛСА България и Фондация “Право и интернет” бе сключено партньорство.
Това е първата стъпка в нашата обща работа, насочена към сферата на правото, технологиите и свързаните с тях фундаментални човешки права.
Убедени сме, че това е началото на едно дългогодишно партньорство изпълнено с много успехи и реализирани проекти.

Copyright © 1989 - ELSA Bulgaria.All Rights Reserved